Dispuut Nooit Nuchter

428330_2665662680865_53489971_n1

Dispuut Nooit Nuchter is een gemengd dispuut. Het dispuut is ontstaan uit de bierweek in 2002. Enkele leden van deze bierweekcommissie, enkele barhangers van de bierweek zelf konden de bierweek, de vergaderingen, de leuke uitjes, de leuke nk’s niet los laten en besloten verder te gaan, waar een halfjaarscommissie normaal stopt.

Na een NK skippyballen (quote: Team Nooit   Nuchter wordt gediskwalificeerd wegens dopinggebruik (bier), maar krijgt een   herkansing. Ze zetten de snelste tijd neer.”) en een NK propjesgooien, werd het hoog tijd voor een eigen NK; de stokpaardenrace.

De eerste editie was een daverend succes. In viertallen werd het parcours in estafettevorm volbracht. Ik denk dat er ruim 30 mensen meededen, zowel van andere verengingen als eigen leden. Uitsluitend was ook de westernparty erg gezellig. Deze werd traditiegetrouw 2 weken na de introweek gehouden omdat wij daar een gat zagen in de agenda van de toekomstige leden. Gratis pannenkoeken, stokpaardenrace en westernmuziek was jarenlang een groot succes. Nadat het meerendeel van de leden al enkele jaren uitgestudeerd was, zijn we hier mee gestopt. Gelukkig zien wij de stokpaarden nog geregeld terug komen in de soos!

Daarnaast hebben we diverse jaren het oud en nieuw feest georganiseerd. Een dispuut van een man of 10, inclusief eigen vrienden en natuurlijk veel ZHTC-ers stond jaren gerand voor een topfeestje tot in de late uurtjes. Nadat het meerendeel van de dispuutsleden een vaste relatie had, werd dit steeds moeilijker en zijn we hier in 2007 mee gestopt.

428330_2665662680865_53489971_n[1]

Luid meezingend, een halve liter in de hand en het pinkje omhoog!

Vervolgens hebben we jarenlang de disputenbarbecue georganiseerd. Elk jaar de 1e zaterdag van juli. De eerste paar jaren kwamen er veel mensen op af en nagenoeg elk dispuut was jaarlijks met een aantal leden aanwezig. Nadat een groot aantal disputen langzaam aan wat minder actief was, liep ook de belangstelling voor dit feest terug en zijn we hier in 2012 mee gestopt.

In 2010 hadden we toen al eerst in samenwerking met  en later met goedkeuring van dispuut MdB de bierproloog overgenomen. Ze hadden vertrouwen in onze bierkennis en geef ze eens ongelijk ?

Tot slot hebben we diverse malen het dauwtrappen georganiseerd. Eerst tot diep in de nacht naar de Rythem & Blues night in Zwolle en na enkele uren slaap vanaf 6:00 uur (’s ochtends ja!) een heerlijk stuk fietsen onder het genot van een verfrissende weizen of iets anders naar keuze. Al jaren zijn Lierderholthuis en het kasteel van dispuutsgenoot Hylke vaste locaties waar we een stop maken. In de middag als we weer in de soos arriveren wordt er gebarbecued.