Het Gilde van ZHTC

Ingenieursbureau Westenberg

Regel Partners

BAM Utiliteitsbouw

Ingenieursbureau Westenberg Regel Partners BAM Utiliteitsbouw

Het VeeBeeVeeBee

In 1963, het jaar waarin het Z.H.T.C. voor het eerst over een eigen sociëteit beschikt en de jaren daarna werd gewerkt met beroepsbarkeepers. Aangezien dit te duur werd voor de vereniging, word sinds 1970 alleen nog met studenten gewerkt.

Er bestond op dat moment weinig interesse voor dit toch wel “ondankbare” werk. Daarom werd in 1975 het VBVB (afkorting voor de Vrije Bond Van Barkeepers) opgericht door Adri Dortland en
Bernie Lunenborg. Hun streven was de Z.H.T.C.- sociëteit te voorzien van barkeepers die een redelijke kennis van bier en andere dranken hebben en dat zij deze dranken ook op de juiste manier kunnen behandelen.

Om aan dit streven te voldoen wordt er meerdere malen per jaar een barkeeperscursus gegeven. De cursus omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte en de cursus wordt afgesloten met een theoretisch en een praktisch examen. Indien dit examen met goed gevolg wordt afgelegd, ontvangt men een diploma.

Het doen van deze cursus is in principe gratis. Regelmatig hangen er inschrijflijsten op de studierichtingen en in de sociëteit.

bierpul


Embed This

1 reactie

  1. Kan iemand mij vertellen waar Bernie Lunenborg woont?
    Of anders een adres of telefoonnummer aan mij wil sturen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *