Het Gilde van ZHTC

Ingenieursbureau Westenberg

Regel Partners

BAM Utiliteitsbouw

Ingenieursbureau Westenberg Regel Partners BAM Utiliteitsbouw

Sollicitatie

Een student die op het punt stond te stoppen met zijn studie, schreef de volgende sollicitatiebrief om een baantje te versieren. Het is ons ter ore gekomen dat de Heer van der Vlag, om een voor ons onbekende reden, niet is aangenomen!!

Zwolle, 17 – 4 – ‘86

Aan Shell,
Ergens in de wereld,
Liefst in een warm land.

Mijne Heren,

Hierbij deel ik u mede dat ik best behoorlijk bereid ben om bij u te komen “werken”. Tevens ben ik bereid dit te doen tegen elk aannemelijk topsalaris.

Mijn naam is Ronald Jan Dirk van der Vlag, en ik ben geboren op ongeveer 26 mei 1964 in Drachten of Bangkok (wat maakt het uit). Ik woon momenteel soms in Zwolle in een huis ofzo.

Ik ben in het bezit van een MAVO-diploma die ik heb behaald in 19 nogwat aan het katteliek Leeuwarder College te Leeuwarden. Tevens heb ik het theoretisch examen behaald (vraag niet hoe) van de MTS afdeling bouwkunde, aan de MTS te Leeuwarden. Hiernaast ben ik, geloof ik, nog in het bezit van een type diploma, maar die kan ik niet weervinden. Momenteel verblijf ik weleens op de HTS in Zwolle, maar aangezien die leraren daar allemaal fonie friekies zijn, die, zeg maar, nooit hun vrouwen in de diepvries………, en ik van die lessen daar ook al geen stijve……….krijg, rot ik daar maar ontiegeluk gauw op!

De reden dat ik bij uw bedrijf solliciteer is, dat uw bedrijf in de oliehandel of iets dergelijks zit, een aangezien ik constant onder de olie ben, vooral ’s nachts, kunt u dus nog veel van mij leren.
Ik wil u er hierbij wel op wijzen dat ik natuurlijk nog wel enkele voorwaarden in huis heb. Ik wil overdag niet langer dan een half uur “werken”, en ik begin ook niet eerder dan vier uur ’s middags. Tevens wil ik een autotje van de zaak. Ik denk hierbij aan een Ferreri, Lotus, Lamborghini, DAF cabrio, Porsche of Maserati.

Aangezien ik niet veel tijd heb voor een sollicitatiegesprek lijkt het me beter om gewoon een berichtje naar mij toe te sturen. Ik acht een sollicitatiegesprek ook niet echt nodig omdat uw bedrijf best wel aan mijn verwachtingen waarschijnlijk voldoet.

Met enige achting uwerzijds tot Mij gericht dus,

R.J.D. van der Vlag,
Watermarkt 276,
Postcode heb ik ook nog, Zwolle.


Embed This

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *