Het Gilde van ZHTC

Dauwtrappen

Dauwtrappen, soms ook dauwtrippen genoemd, is heel vroeg opstaan om vervolgens een wandeling in de natuur te maken.

Vroeger stonden de mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur ’s nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen, vandaar de term dauwtrappen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren. Met trappen wordt dus niet fietsen bedoeld (hoewel men er tegenwoordig vaak met de fiets op uittrekt).

Dauwtrappen is op dit moment in een aantal plaatsen, met name in het oosten van Nederland en Noord-Holland een traditie, waarbij vroeg opstaan meestal niet meer rond zonsopgang maar op een normaler tijdstip gebeurt. Wel wordt er daarna gewandeld of een fietstocht gemaakt.

Bij ZHTC

Vanaf 6:00 uur verzamelen in de soos om via Lierderholthuis weer een prachtige route te gaan fietsen onder het genot van een hapje en een drankje. Als we weer terugkomen bij de soos, zullen we weer gezellig gaan barbecuen.

Optioneel en goed voor de sfeer is er op 13 mei een Rhythm and Blues Festival en vervolgens een kleine naborrel. Gegarandeerd succes voor een fijn dauwtrapavontuur!Embed This

Dauwtrappen – donderdag 29 mei 2014

Gepost op 20-04-2014 in Dauwtrappen, Nieuws | 0 reacties

Dauwtrappen – donderdag 29 mei 2014

Vanaf 6:00 uur verzamelen in de soos om via Lierderholthuis weer een prachtige route te gaan fietsen onder het genot van een hapje en een drankje. Als we weer terugkomen bij de soos, zullen we weer gezellig gaan barbecuen. Aanmelden kan via dit evenement. De kosten bedragen 15 euro voor het dauwtrappen en de BBQ. Graag opgeven waar je aan deelneemt Dauwtrappen, BBQ of beide. Je kunt ook besluiten om alleen te komen voor de BBQ, geef dit dan op! Optioneel en goed voor de sfeer is er op 28 mei een Rhythm and Blues Festival en vervolgens een kleine naborrel. Gegarandeerd succes voor een fijn...

lees meer