Sorores Kledingruil: Duurzaam en Gezellig

By Published On: juli 14th, 2024
Op de zomeravond van 15 juli 2024 wordt door Sorores, een enthousiast en actief dispuut binnen de Zwolse studentenvereniging ZHTC, alweer de vierde editie van de Kledingruil georganiseerd. Dit sprankelende evenement is niet slechts een fantastische manier om je garderobe te vernieuwen zonder een cent uit te geven; het is ook een ideale gelegenheid om samen met anderen bij te dragen aan duurzame consumptie en om je maatschappelijke betrokkenheid een boost te geven.

Wat is de Sorores Kledingruil?

De Sorores Kledingruil heeft zich rap ontpopt tot een leuk event waar zowel leden van ZHTC als inwoners van Zwolle met veel enthousiasme hun kleding kunnen ruilen. Het concept is helder en doeltreffend: neem kledingstukken mee die jou eerder goed stonden, maar nu plaatsmaken voor iets nieuws, en ruil ze ongedwongen voor kleding die. die je leuk vind. Op deze manier hoeft er minder kleding geproduceerd te worden en het is ook nog eens goed voor je portemonnee

Hoe Werkt Het?

  1. Verzamel Kleding: Duik dieper in de uithoeken van je garderobekast en speur naar parels die je hart niet langer sneller laten slaan, maar nog wel stralen van kwaliteit.
  2. Kom Naar de Kledingruil: Arm jezelf met je uitgezochte kleding en begeef je naar de gezellige locatie op Thomas A Kempisstraat 13 in Zwolle op 15 juli 2024 tussen 16:00 en 20:00 uur.
  3. Ruil en Geniet: Stap in de wervelwind van mode-items, meet nieuwe mensen, ruil naar hartenlust en geniet ondertussen van een lekker drankje. De bar zal de hele avond bemand zijn, wat de belofte inhoudt van veel gemoedelijkheid en mooie gesprekken.
Vind je tegen de verwachting in geen kledingstuk dat een match is met jouw unieke smaak? Wees niet getreurd! Je bent namelijk nog altijd van harte welkom om op deze activiteit te genieten van de gezellige atmosfeer, te kletsen met oude bekenden of nieuwe vriendschappen te sluiten. En wie weet, misschien komt dat ene speciale item toch nog onverwacht jouw kant op.

Uitgebreide Maatschappelijke Betrokkenheid

Sorores gaat na afloop van het evenement met veel zorg om met de niet geruilde kledingstukken. Alle overgebleven items worden verzameld en vervolgens gedoneerd aan het Leger des Heils. Door deze handelswijze waarborgt Sorores dat er niets naar verspilling leidt en dat mensen die het hard nodig hebben, zoals minderbedeelden en daklozen, gebruik kunnen maken van de kleding die is achtergelaten. Het is een gebaar dat op een manier de maatschappelijke betrokkenheid illustreert van niet alleen ZHTC als organisatie, maar ook onze toegewijde leden die zich inzetten voor de gemeenschap.

Je helpt niet alleen jezelf maar ook anderen

Het initiatief van de Sorores Kledingruil overstijgt de basisgedachte van enkel kleding ruilen. Hier zijn wat uitgebreide redenen om je steentje bij te dragen:
  • Bijdrage aan Duurzaamheid: In een wereld waarin we tastbare effecten zien van consumptie en afvalproductie, biedt de kledingruil een welkom en goed alternatief. Door deel te namen hergebruik je kleding, wat de vraag naar nieuwe productie van kleding vermindert en dus direct leidt tot een gereduceerde ecologische impact.
  • Sociale Interactie en Community Building: Sorores creëert een warme en uitnodigende sfeer. Je ontmoet niet alleen andere betrokken leden van ZHTC, maar ook gelijkgestemden uit Zwolle en nabije omstreken, waardoor je sociale kring op een plezierige manier wellicht verder uitbreidt.
  • Versterking Maatschappelijk Commitment: De keuze om deel te nemen aan de kledingruil getuigt van een persoonlijk engagement. Het biedt participatie in een liefdadigheidsinitiatief en zorgt ervoor dat jouw ongebruikte kleding ware helpende handen bereikt via de kanalen van het Leger des Heils.

Aanvullende Praktische Informatie om mee rekening te houden

  • Datum: Markeer alvast in je agenda, want op 15 juli 2024 is het zover!
  • Tijd: Noteer de tijden 16:00 – 20:00 uur, vier uur vol mogelijkheden en nieuwe ontdekkingen.
  • Locatie: Kom naar Thomas A Kempisstraat 13 in Zwolle, een locatie met een hart voor de gemeenschap.
  • Contactmogelijkheden: Voor al je vragen kun je op een laagdrempelige wijze contact opnemen. Stuur een WhatsApp-bericht of bel direct naar Lieke op +31 618443816, waarbij zij je graag persoonlijk zal assisteren.
Wees erbij, laat deze kans niet liggen en engageer jezelf in deze inspirerende en duurzame activiteit! Samen zorgen we voor een positieve impact binnen onze samenleving en dragen we met zorg voor onze planeet.

Deel dit artikel

Geschreven door : ITCO

Leave A Comment

volg ons

Kom langs als buddy!

Tijdens deze dag ervaar je niet alleen de gezellige sfeer, maar krijg je ook inzicht in wat ZHTC zo bijzonder maakt.

Het laatste nieuws

Al meer dan 10.000 Studenten zijn lid geweest bij ZHTC

Twijfel je nog of ZHTC iets voor jou is? Loop dan een dag mee als buddy!

Het Buddy formulier

Je wordt begeleid door een lid van onze prachtige sociëteit. Tijdens deze dag ervaar je niet alleen de gezellige sfeer, maar krijg je ook inzicht in wat ZHTC zo bijzonder maakt.

Het is een uitgelezen kans om te proeven van de unieke en verrijkende ervaring die ZHTC te bieden heeft. We kijken ernaar uit om je als buddy te verwelkomen en je te laten zien wat onze sociëteit zo speciaal maakt!

Drinken doe je met maten!

Contact gegevens

We hebben alleen een paar gegevens van je nodig, zodat wij goed voorbereid zijn op je komst.

Je gegevens worden uitsluitend hiervoor gebruikt

Mogen wij je nog iets vragen?

Daartegenover staat een gratis biertje  ;)

Hoe ben je op onze site/ vereniging terecht gekomen?

Je antwoord betekend veel voor ons!