Afentika

Amicorum praesertim ergo tuum et matrem. "Vriendschap is belangrijker dan je moeder" en hoewel ieder lid zielsveel van mams houdt laat dit dispuut door en door zien wat broederschap is. Deze ambitieuze mannen organiseren al sinds jaar en dag vele feesten voor de vereniging maar zeker ook voor het dispuut zelf. Een Afentikaan kun je herkennen aan zijn, epibrerende uitstraling, work hard - play hard stijl en het gebrek aan angst om zich te misdragen. Natuurlijk zorgt hun dipuutskleding voor de nodig power of the suit, echter zijn de heren niet vies van een beetje competitie en laten ze graag zien waarom Afentiká eindbazen betekent. Met een een nieuwe lichting van slechts twee Aspiranten per keer blijft de kwaliteit van het dispuut gewaarborgd en heeft men vrienden voor het leven. Trek ons gerust aan de jas als je aandacht wil.

Dispuud Dispuud

Dispuut? Dispuutt??? Nee! Dispuud Dispuud! Ook wel bekend als Dubbel D! Gezelschap, vriendschap en gekke creativelingen zijn aan de kern van onze identiteit verbonden. Altijd in voor een onvergetelijk feestje, een diepgaand gesprek of een potje bunnyhop. Wij vinden juist in onze prachtige eigenaardigheden de verbinding met elkaar. Ook zorgen onze eigenaardigheden er voor dat wij breken met de standaarden en vooral veel plezier willen hebben. Speel jij binnenkort een spelletje met ons?

Sorores

Hallo, Voor degene die ons niet herkennen aan de roze dassen en zwartwitte blousen, wij zijn Sorores! Ons mooie vrouwendispuut is opgericht in 2019, om het oestrogeen in de vereniging hoog te houden. We houden zeker van een biertje, wijntje of mixdrankje en je kan ons ook op de dansvloer vinden waar we compleet losgaan. Binnen het dispuut organiseren we elke maand verschillende activiteiten en we gaan jaarlijks een weekend weg met elkaar. Ook organiseren we natuurlijk leuke activiteiten voor de rest van de vereniging. Door dit soort activiteiten te organiseren proberen wij te laten zien dat niet alleen broederschap belangrijk is binnen de vereniging, maar ook zeker zusterschap. In het kort, een super leuk, gezellig en actief dispuut met een hart voor elkaar en de vereniging!

Hunc Fastum

Hunc Fastum is een jong dispuut dat is opgericht in 2019 en sindsdien is uitgegroeid tot een groep hechte vrienden die erg verschillend zijn, maar op een vreemde manier goed bij elkaar passen. Wij hebben maandelijkse activiteiten zoals lasergamen, pompoenen uithollen en zwemmen. Daarnaast hebben we ook elk jaar de dispuut vakantie! We houden ervan om samen te eten, vooral van een nacho-schotel. Oliebollen zijn ook een favoriet tijdens onze periodieke vergadering. Hunc Fastum is een van de twee gemengde disputen van de vereniging. Op de soos zijn we te herkennen aan onze paarse dassen, hoodies, shirts of jassen met geel logo!

Dignitas

Viri Cum Magna Dignitas is een echt Heren Dispuut. Belangrijke waarden voor dit dispuut zijn Eer, Respect en Kameraadschap. Leden worden een Heer genoemd en aspirant leden zijn Knapen. Bij activiteiten voor/op de vereniging zijn onze leden te vinden in pak met onze das.

Auxilium

Hallo! Wij zijn Auxilium, het nieuwste dispuut van asv ZHTC en het derde actieve vrouwendispuut. Auxilium staat voor steun, en dat is precies wat wij aan onze leden en de vereniging willen bieden! Wij verzorgen jaarlijks de cocktailparty en nog heel veel leuke andere feestjes. Je kan ons herkennen aan onze jassen, turquoise dassen en ons logo, de diamant. Tot op de dansvloer! Glitterende groetjes, De meiden van Auxilium

Nooit Nuchter

Dispuut Nooit Nuchter heeft zijn oorsprong in de bierweek van 2002 en staat bekend als een gemengd dispuut met een rijke geschiedenis. De oorspronkelijke leden, geïnspireerd door de bierweek, besloten de vreugde, vergaderingen, en leuke uitjes voort te zetten, zelfs nadat een halfjaarscommissie normaal gesproken zou stoppen. We hielden wekelijkse vergaderingen, bleven andere verenigingen bezoeken (waaruit onze reiscommissie ontstond) en namen deel aan diverse studentenevenementen. De hoogtepunten van ons dispuutsverleden omvatten deelname aan opmerkelijke evenementen zoals het NK skippyballen, waar we ooit werden gediskwalificeerd wegens bierdoping maar een herkansing kregen. Daarnaast hebben we deelgenomen aan het NK propjesgooien met een finale in de Amsterdam Arena en een stepestafette van Eindhoven naar Breda. Dit alles leidde tot ons eigen studentenevenement: de stokpaardenrace, die in viertallen met bizarre attributen werd gehouden en waarbij tientallen teams meededen, zowel van andere verenigingen als onze eigen leden. In de loop der jaren zijn onze activiteiten geëvolueerd, waarbij we de stokpaardenrace vervingen door de feutenfeesten en oud en nieuw-feesten organiseerden. We hebben ook de woensdagavond gereserveerd als "nooit nuchtere woensdag," waarbij we de reguliere soosavond hielden met een dispuutsgenoot achter de bar, karaoke en een gegarandeerd open soos. Dauwtrappen, disputenbarbecues en ons grootste evenement, de bierproloog, zijn andere hoogtepunten in ons jaarlijkse repertoire. Tijdens onze hoogtijdagen organiseerden we 52/53 dispuutsavonden en 4 feesten per jaar. Hoewel ons activiteitenaanbod in de loop der jaren is veranderd, blijven we trouw aan onze tradities en verwelkomen we deelnemers met open armen bij evenementen zoals de bierproloog, die nog steeds jaarlijks plaatsvindt op de 2e vrijdag van november. Kortom, Dispuut Nooit Nuchter heeft een rijke geschiedenis van vriendschap, plezier en opvallende evenementen die door de jaren heen evolueren, maar nooit hun levendige en bruisende geest verliezen. We kijken uit naar de toekomst en blijven nieuwe herinneringen creëren.