Commissies

Zwols Hoger Technisch Corps

Commissies zijn groepen die verantwoordelijk zijn voor verschillende taken binnen de vereniging. ZHTC wordt draaiende gehouden door de volgende commissies:

Sponsor commissie

De sponsorcommissie is het aanspreekpunt voor alle zakelijke aangelegenheden binnen de vereniging. Deze commissie is samen met de vicevoorzitter van de vereniging het gezicht naar buiten en dient als professioneel verbindende factor binnen de vereniging. De sponsorcommissie is in 2021 voor het eerst begonnen met een frisse en enthousiaste groep.

A.s.v. ZHTC heeft als studentenvereniging een groot bereik binnen studerend zwolle vol enthousiaste studenten. 

Werk, of ben jij onderdeel van een bedrijf/organisatie die graag een samenwerking met A.s.v. ZHTC zou willen, aarzel dan niet en stuur ons een bericht! [email protected].


Communicatie commissie

De Communicatie commissie is de commissie die alles doet rondom de bekendheid van de vereniging. De Communicatie commissie staat altijd op de open dag om aankomende studenten het verenigingsleven uit te leggen. Want wat is het mooi om lid te zijn! Wij maken de foto’s op evenementen en zorgen dat deze goed gepromoot worden.

Verder verzorgen wij het maandelijkse interne blad, De Prokolokiejum.  Ook onderhouden wij het huidige merchandise en de verenigingskleding. En deze website wordt ook door de Communicatie commissie onderhouden!

 Voor contact of vragen, mail naar [email protected].


Sociëteitscommissie

Hallo! Wij zijn de sociëteitscommissie van ZHTC. Sinds het aanschaffen van het pand in 1997 zorgen wij ervoor dat jij elke donderdag en vrijdag lekker goudgele rakkers kan drinken op onze mooie sociëteit!

Wij zijn een commissie bestaande uit zeven mensen met ieder zijn eigen, vastgelegde taak. Deze taken zijn: Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Inkoop, Barbapapa, Verhuur en de Beunbaas.

Verder zorgen we ervoor dat het pand in goede staat blijft en er altijd feesten kunnen worden gegeven. Zo zijn er meerdere dagen per jaar waarin wij kleine klussen uitvoeren op de soos. Hier kan jij ook mee helpen door bij het klussersgenootschap te gaan! Dit zijn klussen zoals verven, dingen ophangen, dingen slopen en dingen repareren.

Is klussen toch niet jou ding maar wil je toch helpen? Volg dan onze cursus tappen!

Je kunt ons bereiken op [email protected].

Tot op de soos!


ZHTCollege

ZHTCollege zorgt dat (oud-)leden en mensen buiten de vereniging zich kunnen blijven ontwikkelen. De commissie startte in 2021 met de ambitie om jou als professional en/of als lid naar een hoger niveau te tillen. Door ZHTCollege leer je beter notuleren, begrijp je pas echt wat leiderschap inhoud of ga je mee op excursie naar een te gek bedrijf. De commissie is betrokken bij de organisatie van al deze activiteiten. Zij hebben echt een liefde voor leren. De ideeën voor de leeractiviteiten komen van onszelf, leden en de donateurs. We groeien & leren samen! Heb je nog vragen stuur een mail naar: [email protected]


Activiteitencommissie

De activiteitencommissie houdt zich bezig met het organiseren van activiteiten binnen en buiten de soos voor ZHTC leden en de rest van studerend Zwolle. Zo zijn wij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het jaarlijkse ZHTC Beerpong toernooi. Hier strijden teams van studenten tegen elkaar in een alcoholistische strijd om zichzelf tot Beerpong kampioen van het jaar te noemen. Verder organiseren wij verscheidene themafeesten in de ZHTC sociëteit. 

Er komt veel kijken bij het organiseren van een feest of evenement. Er wordt bijvoorbeeld vergadert over verschillende thema’s, de verwachtingen van een bepaald feest en de aankopen die gedaan moeten worden.

De activiteitencommissie werkt nauw samen met de communicatie commissie. Wij organiseren het feest en de communicatie commissie zorgt voor bekendheid. Zo maken zij bijvoorbeeld een poster en een Facebook evenement. Als alle voorbereidingen en samenwerkingen goed gaan, wordt het een episch feest! Heb je zelf nog leuke suggesties van feestjes mail ons op: [email protected]


Bierweek commissie

Ah… yes! De Bierweek! ZHTC’s meest prestigieuze feest op de jaarkalender en een hele eer om te mogen organiseren! De Bierweek is al 46 jaar een begrip in Zwolle en zo zijn er dus al 46 commissies geweest om er weer een groter feest van te maken dan het jaar ervoor. Dat heeft er onder andere voor gezorgd dat we de vorige edities meer dan 400 verschillende biertjes in huis hadden. De bierweekcommissie is verantwoordelijk voor alles wat er in de eerste week van februari gebeurd en alle planning en regelwerk wat eraan voorafgaat. Van bierinkoop tot werknemersplanning en van promotie tot activiteitenplanning. Als lid van de commissie is het jouw taak om een onvergetelijke week neer te zetten en de soos elke dag afgeladen vol te hebben. Daarnaast is er tussen al het organiseren door genoeg tijd voor die gezellige commissie-uitjes waar niemand het ooit over heeft…


Introcommissie

De Introductie Commissie houdt zich bezig met alle activiteiten van de Introductieweek tot de inauguratie. Naast alle activiteiten met betrekking tot de vereniging, wordt er in de introductietijd van Windesheim ook nauw samengewerkt met Buro Ruis en de verschillende opleidingen.

De introductieweek, verschillende borrels, activiteiten en lunches staan op ons agenda. Vanaf februari is de commissie al druk bezig met alle puzzelstukjes op zijn plaats zetten. Het is dan ook wel duidelijk dat de introductie commissie één van de meest tijdrovende commissies is.

De commissie is erg veelzijdig, voor de hele introductie periode worden namelijk ontelbaar veel verschillende activiteiten georganiseerd. Om dit alles tot een goed einde te brengen wordt er wekelijks vergaderd. De eerste vergaderingen staan in het teken van het gebied leren kennen, wat kan er allemaal gebeuren, wat is ons idee en hoe gaan we dit structureel aanpakken. Na enige tijd zal het meer gaan over taken die gedaan moeten worden, zoals offertes aanvragen, weekplanningen maken, sponsoren zoeken en noem maar op.

Wil jij ook zo’n gave week organiseren die voor iedere (ex)feut onvergetelijk is? Ga dan in de introductiecommissie.  De commissie zal gevormd worden in februari, in tegenstelling tot de meeste andere commissies. Vergeet niet vroegtijdig aan te geven dat jij interesse hebt. Hoe gewilliger jij bent, de meer kans jij maakt om erbij te komen.


IT-commissie

Hallo, hallo! Je bent beland over het stukje tekst over de informatie technology commissie of beter bekend als ITco. Wij zijn op het moment een van de nieuwste commissies binnen ZHTC maar zeker niet de minste. Wij zijn verantwoordelijk voor allerlei digitale zaken rondom ZHTC.  Zo zorgen wij ervoor dat jij de leukste momenten uit de soos direct kan delen met al je vrienden op social media via de supersnelle wifi op de soos of dat je vanaf je telefoon kan zien of de soos al weer open is. Ook zorgen wij dat de commissies online goed aan het werk kunnen door middel van het mailverkeer te beheren en de opslag te regelen.

Naast het onderhouden van lopende zaken zorgen wij er ook voor dat nieuwe projecten gestart worden. Wij hopen komend jaar een echte ZHTC app te lanceren, vol met nuttige informatie, vereniging records en handige tools. Zo kan je laten zien dat jij de snelste ice kan trekken! 

Kortom de IT Commissie bevat een breed takenpakket aan binnen de techniek, er is genoeg om je helemaal uit te leven. Denk jij dat itco misschien wat voor jou is? Of heb jij een suggestie die super tof is? Spreek gerust ons aan op de soos of stuur een mailtje naar [email protected]


Lustrum commissie

De lustrumcommissie houdt zich bezig met het organiseren van het lustrum. Een lustrum is een feest die elk 5 jaar gevierd over het bestaan. Op 21 november 2022 wordt de vereniging 70 jaar dus een lustrumjaar. 

Een lustrumjaar begint met de lustrumweek. In deze week zijn er dagelijkse activiteiten zoals een lustrumgala en reünie. De reünie is bedoeld voor alle oud studenten HTS/HTO/HBO techniekopleidingen in Zwolle (wel of niet ooit lid ZHTC geweest is niet van belang) en alle (oud) leden en donateurs van ZHTC. De lustrumweek zal week 47 plaatsvinden dus zet het alvast in je agenda.

Naast de lustrumweek zal het lustrum op meerdere manieren gevierd worden. Zo zijn we op het moment druk bezig met het brouwen van een lustrumbier en promotie activiteiten.