Commissies

Zwols Hoger Technisch Corps

Commissies zijn groepen die verantwoordelijk zijn voor verschillende taken binnen de vereniging. ZHTC wordt draaiende gehouden door de volgende commissies:

Sociëteitscommissie

De sociëteitscommissie (kortweg: soosco) beheert het reilen en zeilen in de sociëteit. Zij zorgen dat er genoeg geel goud op voorraad is, en daarnaast ook fris en specials. De Sociëteit is het hart van de vereniging en de sociëteitscommissie zorgt voor een goede doorbloeding. De sociëteitscommissie maakt schoon, klust er wat bij en regelt groot onderhoud. Ook kun je via de sociëteitscommissie (privé)feesten regelen of een eigen activiteit organiseren. De sociëteitscommissie zorgt ook voor de opleiding van de barkeepers en is de sociëteitscommissie er verantwoordelijk voor dat de barkeepers achter een schone bar komen te staan, zodat jij frisse biertjes kunt drinken. De sociëteitscommissie is de bereiken op [email protected].


PR-commissie

De PR-Commissie is de commissie die alles doet rondom de bekendheid van de vereniging. De PR-Commissie staat altijd op de open dag om aankomende studenten het verenigingsleven uit te leggen. Want wat is het mooi om lid te zijn! Wij maken de foto’s op evenementen en zorgen dat deze goed gepromoot worden.

Verder verzorgen wij het maandelijkse interne blad, De Prokolokiejum.  Ook onderhouden wij het huidige merchandise en de verenigingskleding. En deze website wordt ook door de PR-Commissie onderhouden 😀

 Voor contact of vragen, mail naar [email protected].


Activiteitencommissie

De activiteitencommissie houdt zich bezig met het organiseren van activiteiten binnen en buiten de soos voor ZHTC leden en de rest van studerend Zwolle. Zo zijn wij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het jaarlijkse ZHTC Beerpong toernooi. Hier strijden teams van studenten tegen elkaar in een alcoholistische strijd om zichzelf tot Beerpong kampioen van het jaar te noemen. Verder organiseren wij verscheidene themafeesten in de ZHTC sociëteit. 

Er komt veel kijken bij het organiseren van een feest of evenement. Er wordt bijvoorbeeld vergadert over verschillende thema’s, de verwachtingen van een bepaald feest en de aankopen die gedaan moeten worden.

De activiteitencommissie werkt nauw samen met de PR-commissie. Wij organiseren het feest en de PR-commissie zorgt voor bekendheid. Zo maken zij bijvoorbeeld een poster en een Facebook evenement. Als alle voorbereidingen en samenwerkingen goed gaan, wordt het een episch feest!


Introcommissie

De Introductie Commissie houdt zich bezig met alle activiteiten van de Introductieweek tot de inauguratie. Naast alle activiteiten met betrekking tot de vereniging, wordt er in de introductietijd van Windesheim ook nauw samengewerkt met Buro Ruis en de verschillende opleidingen.

De introductieweek, verschillende borrels, activiteiten en lunches staan op ons agenda. Vanaf februari is de commissie al druk bezig met alle puzzelstukjes op zijn plaats zetten. Het is dan ook wel duidelijk dat de introductie commissie één van de meest tijdrovende commissies is.

De commissie is erg veelzijdig, voor de hele introductie periode worden namelijk ontelbaar veel verschillende activiteiten georganiseerd. Om dit alles tot een goed einde te brengen wordt er wekelijks vergaderd. De eerste vergaderingen staan in het teken van het gebied leren kennen, wat kan er allemaal gebeuren, wat is ons idee en hoe gaan we dit structureel aanpakken. Na enige tijd zal het meer gaan over taken die gedaan moeten worden, zoals offertes aanvragen, weekplanningen maken, sponsoren zoeken en noem maar op.

Wil jij ook zo’n gave week organiseren die voor iedere (ex)feut onvergetelijk is? Ga dan in de introductiecommissie.  De commissie zal gevormd worden in februari, in tegenstelling tot de meeste andere commissies. Vergeet niet vroegtijdig aan te geven dat jij interesse hebt. Hoe gewilliger jij bent, de meer kans jij maakt om erbij te komen.


Bierweek commissie

Ah… yes! De Bierweek! ZHTC’s meest prestigieuze feest op de jaarkalender en een hele eer om te mogen organiseren! De Bierweek is al 45 jaar een begrip in Zwolle en zo zijn er dus al 45 commissies geweest om er weer een groter feest van te maken dan het jaar ervoor. Dat heeft er onder andere voor gezorgd dat we de vorige edities meer dan 400 verschillende biertjes in huis hadden. De bierweekcommissie is verantwoordelijk voor alles wat er in de eerste week van februari gebeurd en alle planning en regelwerk wat eraan voorafgaat. Van bierinkoop tot werknemersplanning en van promotie tot activiteitenplanning. Als lid van de commissie is het jouw taak om een onvergetelijke week neer te zetten en de soos elke dag afgeladen vol te hebben. Daarnaast is er tussen al het organiseren door genoeg tijd voor die gezellige commissie-uitjes waar niemand het ooit over heeft…


Netwerkcommissie

De netwerkcommissie organiseert halfjaarlijks technische netwerkbijeenkomsten. De organisatie nodigt technische bedrijven uit om aanwezig te zijn op de technische netwerkbijeenkomst. Hierbij moet je denken aan reeds bekende bedrijven uit ons contactenbestand maar ook aan nieuwe bedrijven die nog geworven moeten worden. Tevens nodigen wij technische studenten uit om zo informeel kennis te kunnen maken met de technische bedrijven.

Door de jaren heen worden de bijeenkomsten steeds groter en drukker bezocht. We zijn meerdere samenwerkingen aangegaan en zijn nu op eigen kracht verder gegaan. We streven er naar om elke bijeenkomst onszelf te overtreffen. 

We zijn momenteel een kleine commissie en opzoek naar enthousiaste leden die zich bij ons willen voegen.

Wat wij bieden:

  • Een groot technisch netwerk.
  • Formeel en informeel contact hebben met technische bedrijven.
  • Korte lijnen met stagecoördinatoren en opleidingscoördinatoren.
  • Uiteraard leer je hoe je een bijeenkomst moet organiseren, waar je aan moet denken. En ja, vaak sta je bij de kleinste dingen niet stil.
  • Last but not least, wat betreft je CV is dit zeker noemenswaardig. Het geeft aan dat je niet bang bent om het contact aan te gaan met bedrijven en/of vreemden. Want zeg nou zelf wie wil nou niet een gemotiveerde, goed communicerende en probleemoplossende werknemer?

Dus ben jij de persoon die graag in contact staat met mensen? En/of ben jij de persoon die wil leren wat er allemaal komt kijken bij een bijeenkomst organiseren? En wil je een netwerk opbouwen?

Schroom je niet en kom bij onze organisatie. De organisatie netwerken in de techniek, voor studenten maar ook door studenten. Want hét succes is een goed netwerk!

Je kunt ons benaderen via ons gezamenlijke mailadres: [email protected]


IT-commissie

 


Sponsorcommissie

 


ZHTCollege