Wat zijn Commissies en Waarom is Dit Interessant als Student?

By Published On: augustus 5th, 2024

Wat is een Commissie bij een Studentenvereniging Zwolle?

Een commissie is een team van mensen die samenwerken om allerlei activiteiten te regelen, zoals evenementen, feestjes of studiereizen. De leden, die vaak verschillende achtergronden en kennis hebben, ontmoeten elkaar regelmatig om de voortgang te bespreken, taken te verdelen en alles nauwkeurig voor te bereiden. Ze zijn actief in verschillende organisaties, zoals studentenclubs of studiegroepen, maar soms werken ze ook onafhankelijk van een bepaalde organisatie.

Competenties die je tijdens het commissie jaar ontwikkeld

Als lid van een commissie doe je onmisbare ervaring op. Het maakt niet uit of je aan het roer staat van het organiseren van een professioneel bedrijfsevenement of dat je verantwoordelijk bent voor het in goede banen leiden van een groot feest; je wordt in aanraking gebracht met een diversiteit aan uitdagingen en situaties. Deze ervaringen dragen bij aan de ontwikkeling van brede vaardigheden, zoals projectmanagement, teamwerk en probleemoplossend vermogen, die uitermate nuttig zijn in zowel je latere carrière als op persoonlijke vlak. Het is een kansrijk platform om te leren door te doen en daarmijn jezelf continu te verbeteren en te ontwikkelen.

CV-Boost

Actief zijn in commissies is iets wat werkgevers graag zien op je cv. Als je deel uitmaakt van zo’n groep laat je zien dat je praktijkervaring kunt opdoen, goed met tijd omgaat en actief nieuwe kennis en vaardigheden naast je studie opzoekt. Dit maakt je cv meer opvallend en geeft je net dat extraatje waardoor je eruit springt bij sollicitaties, wat je kansen op het krijgen van je droombaan aanzienlijk vergroot.

Plezier en Netwerken

Deelname aan een commissie is niet alleen leerzaam, maar ook leuk. Het geeft je de kans om met passie aan projecten te werken die je interesseren en mensen te ontmoeten met dezelfde interesses. Vaak leidt dit tot langdurige vriendschappen en professionele netwerken. Bovendien helpt het actief zijn in een commissie je sociale en zakelijke contacten te vergroten, wat erg waardevol kan zijn voor je carrière nu en in de toekomst.

Ontdek alle Commissies bij Studentenvereniging ZHTC Zwolle

Zoek je een leuke en zinvolle besteding van je tijd naast je studie? Wil je nieuwe vaardigheden leren, je netwerk uitbreiden of gewoon een belangrijke bijdrage leveren aan het studentenleven? Dan is meedoen aan een commissie de ideale optie voor jou! Op deze pagina vind je verschillende commissies waar je interesse in zou kunnen hebben. Bekijk rustig wat je aanspreekt en twijfel niet om contact op te nemen voor meer informatie over de rollen die beschikbaar zijn en hoe je kunt bijdragen. Bij onze bruisende Studentenvereniging ZHTC is er gegarandeerd een commissie te vinden die perfect aansluit bij jouw interesses en talenten!
Hier zijn enkele illustere voorbeelden van teams waar je lid van zou kunnen worden:
Introductie Commissie: Deze commissie speelt een cruciale rol door een onvergetelijke introductieweek neer te zetten voor nieuwe studenten. Ze helpen de nieuwkomers zich snel thuis te voelen binnen ZHTC door de introweek te organiseren en de feuten begeleiden tot aan de inauguratie.
Sponsor Commissie: Deze commissie behartigt met veel zakelijk inzicht de financiële belangen van de vereniging. Ze onderhoudt nauwe contacten met bedrijven en instanties die bereid zijn ZHTC te sponsoren, waardoor ze een essentiële pijler van de vereniging is.
Sociëteits Commissie (SoosCo): Verantwoordelijk voor het hart van de vereniging: ons geliefde pand. SoosCo zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt, van onderhoudswerkzaamheden tot het managen van de barvoorraad, steeds met de gezelligheid voorop.
Activiteiten Commissie: Is dé drijvende kracht achter diverse evenementen en feesten. Of het nu gaat om het legendarische carnaval, spannende bierpong toernooien of de gezellige maandelijkse soosdiners; deze commissie weet hoe je een feestje moet bouwen.
Communicatie Commissie (COCO): Deze groep creatieve geesten vergroot de zichtbaarheid van ZHTC. Ze zorgen voor frisse, up-to-date content op sociale platforms en zetten hun pen in voor meeslepende stukken in het verenigingsblad.
Bierweek Commissie: Creëert elk jaar weer het historische speciaalbierfestival van de Benelux. Ze verbazen leden en gasten met steeds wisselende thema’s en bieden uitzonderlijke bierervaringen aan.
Eindweek Commissie: Vermaken de leden met een opeenvolging van festiviteiten om het einde van het academisch jaar in te luiden. Hoogtepunt is vaak het fameuze zwembad vol koele bierkratten.
IT Commissie: Is de technologische ruggengraat van de studentenvereniging. Ze beheren en optimaliseren de digitale infrastructuur van ZHTC, van stoplicht tot website de ITCO kan het allemaal.
Highlandgames Commissie: Plant en voert ieder jaar de traditionele Highlandgames uit, een competitief en dynamisch evenement geïnspireerd door Schotse gebruiken, compleet met diverse atletische activiteiten.
ZHTCollege: Draagt bij aan de academische en persoonlijke ontwikkeling van de leden door cursussen en excursies aan te bieden. Daarnaast regelen ze ruimtes voor efficiënt studeren binnen het sociëteitsgebouw.
BECO Commissie: Garandeert een fantastische afsluiter van het jaar met het grootste feest dat ZHTC te bieden heeft. Hier kun je de nacht weg dansen terwijl je geniet van de beste mixdrankjes, gepresenteerd tegen zeer schappelijke prijzen.

Enthousiast geworden van deze blog?

Een commissie bij ZHTC biedt je de kans om nieuwe ervaringen op te doen, je CV te versterken, plezier te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Kijk rond in onze vereniging en ontdek welke commissie het beste bij jou past. Sluit je aan en maak je studententijd onvergetelijk!

Deel dit artikel

Geschreven door : ITCO

Leave A Comment

volg ons

Kom langs als buddy!

Tijdens deze dag ervaar je niet alleen de gezellige sfeer, maar krijg je ook inzicht in wat ZHTC zo bijzonder maakt.

Het laatste nieuws

Al meer dan 10.000 Studenten zijn lid geweest bij ZHTC

Twijfel je nog of ZHTC iets voor jou is? Loop dan een dag mee als buddy!

Het Buddy formulier

Je wordt begeleid door een lid van onze prachtige sociëteit. Tijdens deze dag ervaar je niet alleen de gezellige sfeer, maar krijg je ook inzicht in wat ZHTC zo bijzonder maakt.

Het is een uitgelezen kans om te proeven van de unieke en verrijkende ervaring die ZHTC te bieden heeft. We kijken ernaar uit om je als buddy te verwelkomen en je te laten zien wat onze sociëteit zo speciaal maakt!

Drinken doe je met maten!

Contact gegevens

We hebben alleen een paar gegevens van je nodig, zodat wij goed voorbereid zijn op je komst.

Je gegevens worden uitsluitend hiervoor gebruikt

Mogen wij je nog iets vragen?

Daartegenover staat een gratis biertje  ;)

Hoe ben je op onze site/ vereniging terecht gekomen?

Je antwoord betekend veel voor ons!