6 dingen die je moet weten voordat je gaat studeren

By Published On: augustus 13th, 2024

6 Must-Knows Voordat je de Collegebanken Induikt

Op naar de uni of Hoogeschool! Een nieuwe wereld gaat voor je open, en om ervoor te zorgen dat je niet verdwaalt in het doolhof van het studentenleven, hebben we wat lifesaver tips voor je op een rijtje gezet. Pak je notitieblok erbij, want hier komen de handige tups voor een vliegende start voor je studententijd en daarbuiten.

1. Studieboeken: De Financiële Survivalgids

Vergeet die oude schoolboekenlijst; op de uni regel je je eigen boeken. En ja, dat kan een aanslag zijn op je portemonnee. Maar geen paniek! Begin met alleen de must-haves te kopen en duik dan in de wondere wereld van tweedehands boeken op Bookmatch of Marktplaats. Zo houd je genoeg over voor pizza tijdens de blokperiodes.

2. Het Verenigingsleven: Meer dan Bier en Feestjes

Bij ZHTC vind je meer dan alleen feestjes (hoewel die ook top zijn). Hier bouw je aan je sociale én professionele netwerk zonder de horror van ontgroeningen. Doe mee met activiteiten, sluit je aan bij commissies en groei persoonlijk door alle kansen die voor het grijpen liggen. Plus, je maakt vrienden waar je echt wat aan hebt – ook na je studie.

3. Vrienden van Vroeger: Out of Sight, maar Niet Out of Heart

De overstap naar de uni of hogeschool betekent niet dat je je oude maten moet dumpen. Dankzij apps en weekendtrips blijven jullie makkelijk in touch. En bij ZHTC? Daar loop je binnen no-time tegen je nieuwe beste vriend aan. Koester zowel je oude als nieuwe vriendengroep; samen maken ze je studententijd onvergetelijk en wie weet, misschien helpen ze je zelfs door statistiek heen.

4. Verkeerde Studiekeuze

Het maken van een verkeerde studiekeuze kan iedereen overkomen. Het is een situatie die je misschien niet had voorzien toen je begon, maar het is belangrijk om te onthouden dat een studie wisselen vaak juist een moedige stap kan zijn. Het toont aan dat je zelfreflectie hebt en bereid bent actie te nemen om jouw persoonlijke en academische tevredenheid te verbeteren. Bij de studentenvereniging ZHTC zul je veel lotgenoten tegenkomen; mensen die ook ontdekten dat hun eerste keuze toch niet de beste match was. Binnen deze gemeenschap kun je veel leren van elkaars ervaringen en dit kan jou aanzienlijk ondersteunen bij het maken van een nieuwe studiekeuze die echt aansluit bij wie je bent en wat je wilt bereiken in het leven.

5. Wonen

We zijn ons allen bewust van de schaarste op de woningmarkt, met name voor studenten. Daarom is het zaak om zo snel mogelijk handelingen te verrichten die jouw kansen op een goede huisvesting vergroten. Een van de eerste maatregelen die getroffen kunnen worden is het inschrijven bij verschillende websites gespecialiseerd in studentenhuisvesting. De studentenvereniging ZHTC is goed ingevoerd binnen de lokale huizenmarkt en onderhoudt uitstekende relaties met meerdere studentenhuizen verspreid door Zwolle. Deze relaties kunnen net die voorsprong geven die je nodig hebt in de zoektocht naar een passende woning. Als lid van ZHTC profiteer je van deze connecties, wat de zoektocht naar een geschikte kamer niet alleen makkelijker maakt, maar ook prettiger, want samen staan we sterk.

6. Dag Supermarktbaantje

Als student zijnde zoek je wellicht naar meer dan alleen een manier om geld te verdienen; je wilt ervaringen opdoen die in lijn liggen met je toekomstplannen en professionele doelen. Daarom kan het nuttig zijn om beyond de typische supermarktbaantjes te kijken en na te gaan welke demand er is voor werk binnen jouw vakgebied. Onderwijsinstellingen en uitzendbureaus beschikken vaak over vacaturebanken die gespecialiseerd zijn in bijbanen die niet alleen flexibel zijn qua werktijden, maar ook relevant voor je studie en potentiele carrière. Bij ZHTC begrijpen we het belang hiervan en daarom bieden wij onze leden niet slechts gezelligheid en ondersteuning, maar streven wij ernaar om hen ook te voorzien van praktische tools voor persoonlijke ontwikkeling, zoals toegang tot leerzame stages en events waar je kunt netwerken met professionals uit verschillende sectoren.

Waarom zou je bij ZHTC moeten zijn?

Zin in een top studententijd in Zwolle? Check dan ZHTC, de leukste en grootste onder de studentenverenigingen hier. Bij ons scoor je binnen no-time een stapel nieuwe vrienden en kun je jezelf ontplooien buiten de collegezalen. Ons clubhuis aan de Thomas à Kempisstraat gooit elke donderdag- en vrijdagavond de deuren open voor onze leden. En we hebben van alles te doen: van themafeestjes en sporttoernooien tot workshops die je echt wat bijbrengen. Duik in het verenigingsleven bij ZHTC en pluk de vruchten van een actief en gezellig studentenbestaan.
Wil je meer weten over hoe je lid wordt en wat voor toffe dingen we allemaal organiseren? Surf naar onze website of stuur een berichtje naar de ZHTC-top. We kunnen niet wachten om je te verwelkomen in onze gezellige bende! Hopelijk ben je nu helemaal klaar voor het bruisende studentenleven dat op je wacht. Succes met je studie en maak er een geweldige tijd van bij ZHTC!

Deel dit artikel

Geschreven door : admin

Leave A Comment

Al meer dan 10.000 Studenten zijn lid geweest bij ZHTC

Twijfel je nog of ZHTC iets voor jou is? Loop dan een dag mee als buddy!

Het Buddy formulier

Je wordt begeleid door een lid van onze prachtige sociëteit. Tijdens deze dag ervaar je niet alleen de gezellige sfeer, maar krijg je ook inzicht in wat ZHTC zo bijzonder maakt.

Het is een uitgelezen kans om te proeven van de unieke en verrijkende ervaring die ZHTC te bieden heeft. We kijken ernaar uit om je als buddy te verwelkomen en je te laten zien wat onze sociëteit zo speciaal maakt!

Drinken doe je met maten!

Contact gegevens

We hebben alleen een paar gegevens van je nodig, zodat wij goed voorbereid zijn op je komst.

Je gegevens worden uitsluitend hiervoor gebruikt

Mogen wij je nog iets vragen?

Daartegenover staat een gratis biertje  ;)

Hoe ben je op onze site/ vereniging terecht gekomen?

Je antwoord betekend veel voor ons!