Dé highlandgames van Zwolle – 28/09

By Published On: september 17th, 2024

Highlandgames van ZHTC: Een Schots Spektakel in Zwolle

Bij onze studentenvereniging ZHTC zijn we dol op de tradities die ons binden en een gevoel van gemeenschap geven. Eén van de hoogtepunten die we elk jaar weer met veel plezier organiseren, is het evenement dat bekend staat als de Highlandgames. Dit is niet zomaar een bijeenkomst; het is een dag waarop we een stukje van de Schotse cultuur naar Zwolle halen. Deelnemers en toeschouwers kunnen genieten van krachtmetingen, traditionele Schotse muziek en natuurlijk een heleboel gezelligheid.

Wat Zijn de Highlandgames?

Misschien vraag je je af wat de Highlandgames precies inhouden. Nou, het is een verzameling van verschillende sportieve activiteiten die hun oorsprong vinden in de Schotse Hooglanden. Deze spellen zijn al eeuwenoud en ze zijn echt bedoeld om de kracht en behendigheid van de deelnemers te testen. Bij de Highlandgames kun je denken aan onderdelen zoals het gooien van een enorme boomstam, ook wel ‘caber toss’ genoemd, het werpen van zware stenen en het klassieke touwtrekken. Het mooie van deze spelen is dat ze niet alleen draaien om individuele kracht, maar ook om uithoudingsvermogen en vooral teamwork. Het is fantastisch om te zien hoe iedereen elkaar aanmoedigt en samenwerkt. En of je nu zelf meedoet of langs de zijlijn staat, de energie en het enthousiasme zijn aanstekelijk. Het is echt een ervaring die je bijblijft, of je nu jong of oud bent, student of buurtbewoner.

De Geschiedenis van de Highlandgames bij ZHTC

Al een hele tijd organiseert ZHTC elk jaar de Highlandgames, en het is echt iets waar mensen naar uitkijken. Niet alleen de leden van ZHTC, maar ook anderen die niks met de club te maken hebben. Het is een superleuke dag waar je niet alleen sportief bezig bent, maar waar ook veel gelachen wordt en nieuwe vriendschappen ontstaan. Deze games vinden plaats in het Wezenlandenpark. Voor deze speciale dag lijkt het park wel een beetje op een Schots slagveld. Er zijn teams van studenten die het tegen elkaar opnemen. Ze doen allerlei spellen waarbij je soms heel sterk moet zijn en soms juist slim moet spelen.

Wat Kun Je Verwachten?

Als je naar de Highlandgames gaat, dan ga je natuurlijk voor de sportieve uitdagingen. Maar dat is niet het enige! Er is ook heel veel andere leuke dingen te doen. Je kunt luisteren naar Schotse muziek, er is lekker eten en drinken, en je kunt gezellig kletsen met andere studenten. Aan het einde van de dag is er altijd een groot feest. Dan worden de winnaars in het zonnetje gezet en kan iedereen even relaxen en napraten over hoe de dag was.

Waarom Moet Je Echt Langskomen?

De Highlandgames van ZHTC zijn superleuk, niet alleen omdat je lekker kunt sporten en je krachten kunt testen tegen anderen. Het is ook een top kans om mee te doen aan iets speciaals dat jouw tijd als student in Zwolle echt bijzonder maakt. Dit evenement is perfect om nieuwe vrienden te maken en samen een leuke tijd te hebben. Plus, je krijgt de kans om allerlei coole dingen uit de Schotse cultuur en tradities mee te maken.

Kom bij onze prachtige studentenvereniging en verzeker je van een team!

Zit je bij ZHTC? Dan moet je zeker meedoen met de Highlandgames! Blijf op de hoogte via onze social media en andere kanalen voor wanneer je je kunt inschrijven. En begin alvast een beetje te trainen, want dat komt altijd goed van pas. Maar ook als je denkt, “sporten is niks voor mij”, maar wel zin hebt in een gezellige dag, dan moet je gewoon komen. Het wordt sowieso een dag om nooit te vergeten.
We zien je graag bij de Highlandgames!

Deel dit artikel

Geschreven door : admin

Leave A Comment

volg ons

Een kort overzicht van de onderwerpen in dit artikel.

Kom langs als buddy!

Tijdens deze dag ervaar je niet alleen de gezellige sfeer, maar krijg je ook inzicht in wat ZHTC zo bijzonder maakt.

Het laatste nieuws

Al meer dan 10.000 Studenten zijn lid geweest bij ZHTC

Twijfel je nog of ZHTC iets voor jou is? Loop dan een dag mee als buddy!

Het Buddy formulier

Je wordt begeleid door een lid van onze prachtige sociëteit. Tijdens deze dag ervaar je niet alleen de gezellige sfeer, maar krijg je ook inzicht in wat ZHTC zo bijzonder maakt.

Het is een uitgelezen kans om te proeven van de unieke en verrijkende ervaring die ZHTC te bieden heeft. We kijken ernaar uit om je als buddy te verwelkomen en je te laten zien wat onze sociëteit zo speciaal maakt!

Drinken doe je met maten!

Contact gegevens

We hebben alleen een paar gegevens van je nodig, zodat wij goed voorbereid zijn op je komst.

Je gegevens worden uitsluitend hiervoor gebruikt

Mogen wij je nog iets vragen?

Daartegenover staat een gratis biertje  ;)

Hoe ben je op onze site/ vereniging terecht gekomen?

Je antwoord betekend veel voor ons!