Bierweek

Tijd voor speciaalbier! Ieder jaar organiseert a.s.v. ZHTC een Bierweek waarmee we het tweede semester van het academisch jaar inluiden. Om up-to-date te blijven van dit aankomende festival zie facebook.

De 43e editie van de bierweek vindt plaats van 3 tot en met 9 februari 2019. In onze sociëteit aan de Thomas à Kempisstraat 13 te Zwolle .

Ieder jaar is er een thema gekoppeld aan de bierweek. Dit jaar is het thema: ‘Volksrepubliek de Bierweek’.

Over het thema
Verleg je grenzen. Treedt binnen in de kleine, doch knusse omgeving van de sociëteit. Ons land staat met trots achter haar import van bieren uit alle hoeken van de wereld en haar export van vaten vol geluk. De Volksrepubliek de Bierweek opent haar deuren voor al het staatsbezoek. 

Tijdens de de bierweek kunt u deelnemen aan de nationale spelen, een bezoek brengen aan de universiteit en ons prachtige volksfeest. Natuurlijk is er aandacht voor onze werkende populatie tijdens de dag van de arbeiders. Ook zullen de eerste verkiezingen worden gehouden.

De Bierweek: een biertraditie sinds 1975
De Bierweek is het oudste speciaalbierfestival van de Benelux. Al 40 jaar lang organiseert algemene studentenvereniging ZHTC dit evenement voor bierliefhebbers. Elke eerste volle week van februari vindt de ZHTC Bierweek plaats. Deze week staat volkomen in het teken van speciaalbier. In 1975 begonnen we met een 30tal bieren, het maximum aanwezige soorten is 475. De week wordt georganiseerd door studentenvereniging ZHTC, maar is voor iedereen toegankelijk. De middagen kenmerken zich door een bruincafe-sfeer waar de bieren geproefd worden. Hoe later op de avond, hoe meer de studentenfeest-sfeer er in komt. Elk jaar met leuke activiteiten!

We zijn onder andere te vinden op biernet.nl, de grootste biersite van Nederland, zie hiervoor hun bieragenda.